قطعه اباتمنت در کاشت ایمپلنت دندان چیست
اگر شما یک یا چند دندان از دست رفته داشته باشید ، دندانپزشک به شما استفاده از ایمپلنت دندان را توصیه می کند.ایمپلنت دندان از سه قطعه فیکسچر ، اباتمنت و پروتز تا تاج مصنوعی دندان تشکیل می شود.برای انجام درمان بی دندانی بویسله ایمپلنت دندان ، اباتمنت و تاج مصنوعی نیز به عنوان بخشی از پروسه درمان است.
اباتمنت چیست؟
اباتمنت قطعهای است که برای رشد بافت لثه اطراف محل کاشت فیکسچر کمک می کند و همچنین این قطعه به فیکسچر داخل استخوان و از طرف دیگر به روکش نهایی ما نصب میشود. بدنهی اباتمنت به سه قسمت تقسیم میشود:
1- قسمت متصل شونده به پروتز2- ترنس جینجیوال که بالای پلت فرم پروتزی ما قرار میگیرد.3 – قسمت متصل شونده به فیکسچر. و این هم پیچ متصل شونده به اباتمنت است که از این قسمت بالا وارد میشود و به فیکسچر داخل استخوان متصل میشود . در این مطلب کلینیک دندانپزشکی نشان میدهیم که این قطعه چطور از یک طرف به فیکسچر وصل میشود و از طرف دیگر به روکش پروتزی ما متصل میشود. این قطعه جنسهای متفاوتی دارد : زیرکونیومی، تیتانیومی و جنس طلا دارد.جنس تیتانیومی اباتمنت رایجترین جنسی است که مورداستفاده قرار میگیرد به خاطر سازگاری بالایی که با بدن دارد همچنین استحکام خیلی خوبی هم دارد.
اگر هرگونه سوالی در مورد روش انجام ایمپلنت و یا سایر خدمات دندانپزشکی دارید از مشاوره آنلاین و رایگان کلینیک دندانپزشکی مدرن استفاده کنید.
شرایط انتخاب اباتمنت
وقتی یک دندانپزشک میخواهد یک اباتمنت را انتخاب کند باید تمام شرایط را موردبررسی قرار دهد به این معنا که باید مدنظر داشته باشد که درنهایت این روکشی که میخواهد تحویل دهد ، این روکش بریج است یا دندان مصنوعی است. در بررسی انواع این قطعه در کاشت ایمپلنت ، مورد دیگر این است که در نظر داشته باشد که این روکشی که میخواهم تحویل دهم درنهایت با سیمان(چسب مخصوص اینکار) میچسبد یا بهوسیلهی پیچ است. بازهم این را مدنظر داشته باشید که برای دندانهای خلفی، بهتر است که نوع درشتتر انتخاب شود. برای انتخاب این قطعه طرح درمانهای متفاوتی داریم. طرح درمان سمان شونده ، طرح درمان پیچ شونده و طرح درمانی که برای پروتزهای اوردنچر بهکاربرده میشود.
اباتمنت از چند قسمت تشکیل شده است؟
بدنه اباتمنت به سه قسمت تقسیم میشود . قسمتی که به پروتز میچسبد ، قسمتی که به روکش میچسبد و قسمتی که به پایه ما میچسبد درواقع همان فیکسچر و قسمت پلت فرم . نکتهای که میخواهم بهتان بگویم این است که ما در قسمت بدنهی این قطعه که به روکش ما میچسبد، میتوانیم هر تغییری را ایجاد کنیم یعنی میتوانیم این اندازه را کوتاه یا کم کنیم و همچنین در قسمت تریس اینجیوال باز میتوانیم تغییراتی ایجاد کنیم . تنها قسمتی که ما نمیتوانیم تغییری به وجود بیاوریم قسمتی است که هگز نامیده میشود که با فیکسچر داخل استخوان چسبیده میشود ما بههیچعنوان نمیتوانیم هیچ تغییری را در قسمت هگز به وجود بیاوریم.
بعد از اتصال اباتمنت به فیکسچر
معمولا بین 4 تا 6 هفته زمان برای بهبودی بافت لثه و رشد دوبار آن اطراف اباتمنت متصل شده به فیکسچر زمان لازم است.طی این دوره زمانی به توصیه های جراح خود حتما عمل کنید و رژیم غذایی که او برای شما تجویز می کند را استفاده کنید.همچنین او روش های اصولی پاک کردن اطراف این قطعه از مواد غذایی و بهداشت دهان دندان لازم را برای شما بازگو می کند.روش درست پاک کردن علاوه بر جلوگیری از بروز عفونت به بهبودی سریعتر نیز کمک می کند.
همچنین اگر بعد از اتصال اباتمنت به فیکسچر دچار این عوارض و یا مشکلات شدید حتما این موضوع را با جراح خود و یا دندانپزشک خود در میان بگذارید.
- خونریزی که متوقف نشود.
- درد در فک ، دهان یا سینوس که با داروهای مسکن تجویز شده التیام نیابد.
- تب بالای 38 درجه سانتیگراد.
- احساس لق شدن و تکان خوردن در اباتمنت متصل شده به فیکسچر.