پروتز دندانی | پروتز های دندانی چگونه ساخته می شود؟
پروتزهای دندانی چگونه ساخته می شوند ؟
از پروتز دندانی برای جایگزینی دندان از دست رفته ، جنبه های زیبایی دندان و محافظت از دندان های آسیب پذیر دربرابر آسیب های احتمالی استفاده می شود.
در ادامه نحوه ساخت پروتز دندانی و انتظاراتی که باید از پروتز ها داشت را توضیح می دهیم.
پروتزهای دندانی چگونه ساخته می شوند ؟
ساخت پروتز های دندانی از 4 مرحله تشکیل شده است :
قدم اول : مشاوره اولیه
در کلینیک دندانپزشکی اولین قدم برای شروع هر پروسه درمانی مشاوره اولیه بیمار می باشد در این مورد نیز پیش از شروع درمان توسط دندانپزشک متخصص در این زمینه معاینه شده و اطلاعات لازم در این زمینه را به شما می دهد.
او به شما برای فهمیدن مشکل دندانی خود به طور دقیق کمک کرده و بهترین روش ها را برای رفع مشکل و داشتن لبخندی زیباتر به شما نشان می دهد.
اگر شما تنها یک دندان را از دست داده باشید شاید بهترین روش ایمپلنت باشد.اما اگر چند دندان در مجاورت هم را از دست داده باشید روش بریج دندانی شاید بهتر باشد یا پروتز (دندان مصنوعی ) جزئی می تواند توصیه شود.
انتخاب نهایی به شرایط سلامت دهان ، بودجه شما و روشی که شما ترجیح می دهید بستگی خواهد داشت.
قدم دوم : عکس ها و قالب ها
پس از اینکه روش مناسبی انتخاب شد در کلینیک دندانپزشکی از دستگاه اشعه ایکس برای عکسبرداری و از اسکنر های سه بعدی برای تهیه قالب دهان شما استفاده می شود و با استفاده از این قالب ها و عکس ها پروتز دندانی ساخته می شود.
قدم سوم : طراحی و ساخت پروتز دندانی
در این مرحله عکس ها و قالب های تهیه شده به لابراتوار کلینیک دندانپزشکی فرستاده می شوند که تخصص این افراد ساخت پروتز دندانی ، تاج های مصنوعی ، ایمپلنت ها ، انواع روکش ها از جمله کامپوزیت و لمینت ها می باشد.
این لابراتوار دندانپزشکی پروتز دندانی را می سازد که با دندان های اطراف خود مطابقت داشته و به طور مناسب در جای خود بنشیند و در کنار آنها قرار بگیرد.این فرآیند بسته به نوع پروتز دندانی ساخته شده بین 2 تا 3 هفته زمان نیاز دارد.
قدم چهارم : تغییرات نهایی و قرار گیری
در این مرحله به منظور قرار دادن پروتز در جای خود ، نیاز است تا شما مجددا به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید تا تغییرات نهایی بر روی پروتز به منظور اطمینان از اینکه بخ خوبی در محل قرار میگیرد و کارایی درستی دارد با خیر بررسی شود. سپس پروتز دندانی به طور دائم قابل استفاده خواهد بود.
تا به اینجا توضیح دادیم که پروتزهای دندانی چگونه ساخته می شوند در ادامه توضیح مختصری در باره مزایا و معایب پروتز دندانی خواهیم داد.
مزایا پروتز دندانی
- قیمت پایین تری نسبت به ایمپلنت ها دارند به همین دلیل برخی بیماران این روش جایگزینی دندان را انتخاب می کنند.
- به دلیل قیمت پایینتری که دارند ممکن است بیماران ابتدا آنها را امتحان کنند و ببینند چه حسی دارند.
- در دوره بهبودی جراحی ایمپلنت به طور موقت از پروتز دندانی استفاده می شود.
- بسته به محل دندان های از دست رفته ، پروتز دندانی ممکن است یک راه حل مناسب برای جایگزینی باشد.
- پروسه درمانی غیر تهاجمی است و در آن نیازی به جراحی دهان نمی باشد.
- اگر پس از استفاده از پروتز ها دندان های دیگری از دست برود پروتز جایگزین را می توان به مجموعه فعلی اضافه کرد.
-
معایب پروتز دندانی
- به اندازه ایمپلنت دندانی طبیعی به نظر نمی رسد.
- پروتز های دندانی باید مرتبا از دهان خارج شده و تمیز شوند وگرنه می توانند باعث بروز عفونت بشوند.اکثر افرا داین کار را نامطلوب می دانند.
- در هنگام استراحت و شب ها باید از دهان خارج شوند.
- گاهی اوقات از جای خود تکان می خورد و صحبت کردن و غذا خوردن را دشوار می کند.
- برخی غذا ها و میوه ها از جمه کارامل ، سیب و ذرت را نمی توان با پروتز دندانی جوید.
- اگر تکه های غذا زیر دندان مصنوعی باقی بماند خطر بیماری لثه را افزایش می دهد.
- آنها در بازه های زمانی 3 تا 6 ماه نیاز به جایگزینی دارند.(ایمپلنت دندان طول عمر 20 سال و بیشتر دارد.)همچنین در صورت افتادن خراب می شوند و نیاز به جایگزینی دارند.
در این مطلب فهمیدیم که پروتزهای دندانی چگونه ساخته می شوند و چه مزایا و معایبی دارند.اگر نیاز به اطلاعات بیشتر دارید از مشوره آنلاین و رایگام ما بهرمند شوید.