مزایا و معایب روکش دندان زیرکونیا
دندانپزشکی زیبایی یکی از حوزههای موفق در علم دندانپزشکی است، چرا که همهی افراد به دنبال لبخندی زیبا و چهرهای متفاوت هستند. برای طراحی لبخند زیبا از روکشهای مختلفی در دندانپزشکی استفاده میشود که یکی از آنها روکش دندان زیرکونیا میباشد. در این مقاله به بررسی دقیقتر روکش دندان زیرکونیا میپردازیم.
تاج های زیرکونیا روکش هایی هستند که بر روی ایمپلنت ها و یا دندان هایی که نیاز به روکش دارند استفاده می شوند.همچنین از روکش های دندان درصورت نیاز برای دندان های شکسته ، ضعیف یا با ظاهر نامناسب استفاده می شود.
همچنین از روکش دندان برای دندان هایی که آسیب زیادی دیده اند و قابل ترمیم نیستند نیز استفاده می شود و در روش بریج دندانی نیز می توان برای تقویت دندان ها این روکش ها را به کار برد.
وقتی که بحث جنس روکش ها می شود بیشتر افراد روکش سرامیکی یا آمالگامی را می شناسند اما روکش دندان زیرکونیا نیز یکی دیگر از چندین گزینه موجود برای دندان می باشد.
ترکیب روکش دندان زیرکونیا چیست؟
روکش دندان زیرکونیا از دی اکسید زیرکونیوم که یک فلز بسیار با دوام و مربوط به تیتانیوم است که در دسته روکش های سرامیکی قرار می گیرد.
مزایا و معایب روکش دندان زیرکونیا
روکش های زیرکونیا به سرعت در حال رایج شدن در کلینیک دنداپزشکی و مطب ها هستند و چند مزیت مهم داردند که در ادامه به آنها می پردازیم.
استحکام
یکی از بزرگترین مزیت های روکش دندان زیرکونیا استحکام و دوام این روکش می باشد.برای مثال مقدار فشاری که باید با دندان آسیاب هنگام جویدن غذا وارد می کنید ، فکر کنید.
تاج های ایمپلنت باید از مواد مقاوم ساخته شوند ، با این تفاسیر مواد زیرکونیا از بهترین انتخاب ها برای دندان های عقب دهان می باشد.
طول عمر
روکش های زیرکونیا در مدت 5 سال نسبت به روکش های آمالگام کارایی و ظاهر خود را بهتر حفظ کرده بودند به همین دلیل می توان گفت که روکش های زیرکونیا طول عمر بیشتری در مقایسه با روکش های فلزی دارند.
سازگاری با بافت دهان
روکش دندان زیرکونیا به دلیل سازگاری که دارد انتخاب بسیاری از دندانپزشکان و کلینیک های دندانپزشکی می باشد.این سازگاری به این معنی است که بدن در برابر این روکش ها از خود واکنش های ایمنی از جمله التهاب و تب را نشان نمی دهد.
در یک جلسه قابل انجام است
د رکلینیک های دندانپزشکی دارای لابراتوار های مجهز بدن نیاز به ارسال قالب دندان ها به خارج از کلینیک دندانپزشکی می توان روکش ها در مدت چند ساخت و بیمار می تواند با روکش های آماده شده و متصل به دندان های خود خارج شود.
معایب روکش دندان زیرکونیا
هر روشی در دندانپزشکی و سایر علوم دارای مزایا و معایب خود می باشد که روکش ها نیز از این موضوع مستثنا نیستند در ادامه معایب مهم این روکش ها را بیان می کنیم.
تطبیق رنگ می تواند سخت باشد
یک عیب احتمالی روکش دندان زیرکونیا ظاهر مات آن است که ممکن است باعث شود روکش کمی غیر طبیعی به نظر برسد.به خصوص در روکش هایی که فقط از زیرکونیا ساخته شده باشند این مسئله بیشتر به چشم می آید.این مسئله در دندان های عقب کمتر قابل رویت می باشد.
سایش احتمالی دندان های دیگر
برخی از دندانپزشکان در استفاده از تاج های زیرکونیا مردد هستند و دلیل آن ایجاد سایشی است که در هنگام برخورد احتمالی با دندان های دیگر خواهند داشت می باشد.دلیل این سایش احتمالی نیز سختی بیشتر روکش دندان زیرکونیا نسبت به دندان های طبیعی می باشد.
اما در تحقیقاتی که در سال 2012 انجام شد نشان داد که این سایش ها به اندازه نیست که برای دندان های طبیعی مجاور مشکلی ایجاد کند.