لق شدن ایمپلنت دندانی و دلایل آن
با اینکه موفقیت کاشت ایمپلنت ها %95 می باشد با این حال احتمال کمی وجود دارد که این پروسه با شکست مواجه شود.مهمترین مشکلی که بیماران را پس از کاشت ایمپلنت نگران می کند لق شدن ایمپلنت دندانی می باشد.
در ادامه دلایل لق شدن ایمپلنت دندانی را توضیح می دهیم.
دلایل احتمالی لق شدن ایمپلنت دندانی
دلایل مختلفی وجود دارد که باعث می شود ایمپلنت دندانی لق شود بیایید با هم به آنها نگاهی بیاندازیم:
پیوند بین استخوان و ایمپلنت صورت نگیرد:
پس از کاشت فیکسچر در داخل استخوان به منظور جایگزینی دندان از دست رفته ، جراح منتظر می ماند تا استخوان جدید اطراف ایمپلنت رشد کند و پیوند فیزیکی بین این دو تشکیل شود.اگر روند بهبودی طبیعی بدن مختل شود و یا ایمپلنت در طول دوره بهبودی تحت فشار بیش از حد قرار بگیرد ، احتمال لق شدن ایمپلنت دندانی در آینده افزایش می یابد و یا اصلا این پیوند اتفاق نمی افتد.
دلیل دیگری که باعث بروز این اتفاق می شود ، نبود استخوان سالم و با تراکم کافی استخوان فک در محل کاشت ایمپلنت می باشد چرا که نبود استخوان فک با تراکم کافی باعث لق شدن ایمپلنت دندانی می شود و یا دلیل دیگر می تواند کاشت غیر اصولی ایمپلنت و در نتیجه آن پیوند نامناسب استخوان با فیکسچر باشد.اگر این پروسه را در کلینیک دندانپزشکی معتبر انجام داهید با آزمایشات و معاینه های دقیقی که انجام می دهند از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری خواهند کرد.
بروز عفونت :
دلیل رایج دیگری که باعث لق شدن ایمپلنت دندانی می شود عفونت می باشد.عفونت ها مانند بیماری لثه می باشند که دلیل بروز این مشکل حمله باکتری های دهان به بافت لثه اطراف ایمپلنت کاشته شده می باشد.
بروز عفونت گاهی اوقات هنگام عمل جراحی می تواند اتفاق بیفتد.اما بیشتر اوقات عفونت ، ماه ها و یا سال ها بعد از اتمام کاشت ایمپلنت و به دلیل بهداشت دهانی ضعیف و یا چسب مخصوصی که با آن تاج مصنوعی را به اباتمنت متصل کرده است اتفاق می افتد.
این دو مورد می تواند باعث التهاب لثه و درنتیجه آن تضعیف استخوان اطراف ایمپلنت و لق شدن ایمپلنت دندانی شود.
فشار بیش از حد :
این مورد زمانی اتفاق می افتد که ایمپلنت تازه در داخل استخوان قرار گرفته باشد و زیر فشار زیادی قرار بگیرد و برای تحمل این فشار به استخوان اطراف خود فشار وارد کند و باعث به اصطلاح جا باز کردن و فاصله گرفتن از استخوان اطراف خود شود.
این اتفاق معمولا به این دلیل رخ می دهد که بیمار همزمان با کاشت ایمپلنت ، تاج موقت دندان را نیز دریافت می کند و یا به این دلیل که اباتمنت نیز روی آن متصل شده و بیمار در دوره بهبودی ناخواسته و یا عمدا به اباتمنت فشار افقی و یا عمودی وارد می کند. این موارد باعث لق شدن ایمپلنت دندانی می شوند که در دوره بهبودی و پیوند بین استخوان و ایمپلنت باید از این کار ها اجتناب و جلوگیری کرد.
یکی از روش هایی که با آن می توان از فشار بیش از حد به ایمپلنت ها و دندان های طبیعی جلوگیر یکرد استفاده از نایت گارد دندان می باشد که پس از قالب گیری دهان ، مختص شما و متناسب با چینش دندان های شما ساخته می شود.
پروتز های شل و یا بد ساخته شده :
این غیر معمول نیست که اگر پروتز ها ، بریج های دندانی و تاج های مصنوعی دندان شل شوند ، باعث سست شدن ایمپلنت های نگهدارنده خود شوند پس این مشکل می تواند یکی از از دلایل احتمالی لق شدن ایمپلنت های دندانی باشد.
به دلیل شل شدن چسب یا پیچ ، تاج مصنوعی هنگام غذا خوردن و جویدن غذا جا به جا می شود و باعث لق شدن ایمپلنت نگهدارنده خود به دلیل ایجاد فشار نامناسب می شود.
هنگام لق شدن ایمپلنت دندانی چه کاری باید کرد؟
هر چه زود تر توسط دندانپزشک و یا متخصص جراح دهان و دندان کلینیک دندانپزشکی ویزیت شوید.معمولا در ویزیتی که توسط متخصص انجام می شود مشخص می شود دلیل احساس شل شدن از جانب تاج مصنوعی می باشد و اگر سریع مشکل برطرف نشود باعث بروز لقی در ایمپلنت می شود.
اگر بیمار سریع متوجه این مشکل شود و سریع اقدام به برطرف کردن سست شدن تاج و یا اباتمنت کند از لق شدن ایمپلنت و از دست رفتن ایمپلنت جلوگیری می کند.در بیشتر موارد که ایمپلنت دندان دچار لقی می شود با آنرا خارج نمود در غیر اینصورت باعث آسیب رساندن به استخوان فک خواهند شد.
اگر مجبور به خارج کردن ایمپلنت لق شده باشید پس طی دوره بهبودی می توانید دوباره از ایمپلنت دندان استفاده کنید ، اما اینبار ممکن است به پیوند استخوان نیاز داشته باشید.
اگر شما قصد رفع بی دندانی با استفاده از ایمپلنت دندانی را دارید بهتر است قبل از هر کاری از ویزیت آنلاین و رایگان کلینیک دندانپزشکی مدرن برای اینکه متوجه شوید آیا این پروسه درمانی برای شما مناسب است یا خیر ، بهره مند شوید.