کاشت دندان با سلول های بنیادی | کاشت دندان
کاشت دندان با سلول های بنیادی روشی نوین برای رفع بی دندانی می باشد.مشکلات معمول دهان و دندان مانند پوسیدگی دندان و بیماری های لثه می تواند منجر به از دست دادن دندان شود.به طور سنتی دنداپزشک برای جایگزین کردن دندان از ایمپلنت ، بریج دندان و یا دندان مصنوعی استفاده می کند.
ایمپلنت دندان روشی است که در اواخر قرن 20 میلادی ابداع شد این روش یکی از بزرگترین نوآوری ها در درمان های دندان می باشد.
اما پیشرفت هایی که در تحقیقات سلول های بنیادی انجام گرفته است بیانگر این موضوع است که ایمپلنت ها در آینده دیگر روشی قدیمی محسوب می شوند.
کاشت دندان با سلول های بنیادی امکان پذیر است؟
شاید تنها بدشانسی که انسان ها دارند این است که در طول زندگی خود فقط دو مجموعه از دندان ها را خواهند داشت.یعنی در سن 12 ، 13 سالگی دندان های شیری به طور کل با دندان های بزرگسالی یا بلوغ تعویض می شوند.این هم به آن معنی است که این دندان ها باید تا آخر عمر ماندگاری داشته باشند.
کوسه ها از این نظر خارق العاده هستند و فقط در طول چند هفته دندان های جدید جای دندان های قبلی را می گیرد.کوسه اثبات نظریه رشد دوباره دندان ها در دوران بزرگسالی هستند.
دانشمندان با الهام گرفتن از کوسه ها به دنبال عملی کردنکاشت دندان با سلول های بنیادی در انسان بالغ هستند.ممکن است در طبیعت پاسخ هایی بهتر از روش ایمپلنت دندان برای بازیابی دندان از دست رفته یافت شود.
کاشت دندان با سلول های بنیادی چیست؟
در بدن ما انواع مختلفی از سلول ها وجود دارند.در نوزادی بدن انسان در حال رشد است و همه ی سلول ها لازم برای ادامه زندگی در بدن وجود ندارند. این سلول های بنیادی هستند که به رشد ارگان های بدن کمک می کنند تا یک انسان به دوران خردسالی و کودکی برسد.
سلول های بنیادی در اکثر بافت های بدن یافت می شوند و به ساخت و بازسازی اندام های بدن کمک می کنند.پیدا کردن این سلول ها در بدن سخت است چرا که در اعماق بافت ها و لابه لای سلول هایی که ظاهر یکسان با آنها دارند قرار می گیرند.
دانشمندان متوجه شده اند که حتی دندان ها نیز ذخیره ای از سلول های بنیادی دارند.این سلول ها هم در دندان های شیری و هم در دندان های بزرگسالی یافت شده اند.
برای اینکه نکات بیشتری درباره کاشت دندان با سلول های بنیادی بدانید پیشنهاد می کنیم فیلم مربوطه که در کلینیک دندانپزشکی تهیه نموده ایم را مشاهده کنید.
عالیه این کار به نظرم برای اونایی که دوس ندارن از دندان مصنوعی استفاده کنن یا از جراحی سخت ایمپلنت میترسند،خیلی بهتر از ایمپلنته برای جایگزین دندان از دست رفته.
در ایران کلینیک و موسسه ای هست که بشه این کار رو حداقل به صورت آزمایشی انجام داد.
قبلاً خبرها خوندم در اصفهان محققان به این درمان دست پیدا کردند البته روی موشها.الان روی انسان جواب میده
اگه زودتر بشه خیلی خوب هست.
کدوم دانشگاه ها و کلینیک های دندان پزشکی این کار رو انجام می دهند؟
مرکز ترابی نژاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یا دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تهران این کار رو انجام می دهند؟! یعنی همان کاشت دندان طبیعی با سلول بنیادی یا سلول ها بنیادی؟!