اوردنچر چیست ؟ | طرح درمان پروتز اوردنچر
اوردنچر چیست ؟
اوردنچر نوعی دندان مصنوعی است که به دندان طبیعی و یا ایمپلنت دندان متصل می شود.اوردنچر با دندان مصنوعی متفاوت است.از جمله تفاوت ها اینست که دندان های مصنوعی بدون اینکه به ایمپلنت و یا دندانهای طبیعی متصل شوند ، روی لثه می نشینند و در حقیقت لثه تکیه گاه آن است.
بیمارانی که کل دندان های خود را در یک یا هر دو فک از دست داداه باشند با مراجعه به کلینیک دندانپزشکی انتخاب های گوناگونی دارند که از جمله آنها ایمپلنت فول موس یا ایمپلنت کل دهان ، دندان مصنوعی و انواع اوردنچر ها می باشد که ادامه انواع این پروتز ها را معرفی می کنیم.
پروتز های متحرک ، برای برخی بیماران بهترین نوع این پروتز ها می باشد. درحالی که برای سایر بیماران نوع ثابت آن بهتر است.این روش درمان بی دندانی روش ترکیبی را برای جایگزین کردن دندان طبیعی دارند.
در این متد روش کاشت ایمپلنت با روش ساخت پروتز مصنوعی دندان و لثه ترکیب می شود تا احساس داشتن دندان های طبیعی را در زمان کوتاه تر و کم هزینه تر به بیمار القا کند.بیماران با استفاده از این روش می توانند تقریبا همه مواد غذایی را بخورند و همه نوع نوشیدی را نیز بنوشند.
علاوه بر مزایای زیبایی و کارایی بیشتر ، اوردنچر ها از استخوان فک محافظت می کنند و با تحریک منظم استخوان فک هنگام غذا خوردن از تحلیل استخوان فک جلوگیری می کند.
تحلیل رفتن استخوان فک در پروتز های معمولی(دندان مصنوعی) یک مشکل جدی می باشد که با گذشت زمان تاثیر منفی بر روی سلامتی و زیبایی صورت فرد خواهد داشت.
در پروتز اوردنچر 2 تا 6 پایه ایمپلنت بسته به تشخیص دندانپزک داخل استخوان فک کاشته می شود تا پروتز را ثابت در محل خود نگهدارد ، همچنین با تحریک و فشار یکپارچه بر روی استخوان فک از تحلیل رفتن آن جلوگیری می کند.
حال که می دانیم اوردنچر چیست و چه تفاوت هایی با دندان مصنوعی سنتی دارد بهتر است در مورد مزایا اوردنچر و انواع آن صحبت کنیم.
مزایا اوردنچر
- راحتی : سقف دهان را نمی پوشاند.
- زیبایی: از تحلیل استخوان فک و از تغییر ظاهر صورت جلوگیری می کند.
- عملکرد : گاز گرفتن و جویدن اکثر غذا ها را با محدودیت کمی امکان پذیر می کند.
- سطح بالای از رضایت را در بیماران به همراه داشته است.
- نگهداری : نگهداری آسان و راحت و رعایت بهداشت در سطح دندان های طبیعی
- قابل اطمینان
- هنگام صحبت کردن و یا عطسه کردن از محل خود جا به جا نمی شود.
برای راهنمایی بیشتر از ویزیت آنلاین و رایگان کلینیک دندانپزشکی مدرن کمک بگیرید.
انواع اوردنچر چیست؟
1.اوردنچر متصل به دندان :
اولین مرحله در پروسه های درمانی ، معاینه بیمار توسط دندانپزشک متخصص در آن زمینه می باشد تا روش مناسب برای فرد را به او پیشنهاد دهد.اگر در دهان فرد دندان هایی باقی مانده باشد که توان نگهداری این پروتز ها را داشته باشند پزشک پروتز متکی بر دندان را به او پیشنهاد می دهد.
در این روش ابتدا ریشه های باقی مانده عصب کشی می شوند تا توانایی نگهداری پروتز را داشته باشند.سپس با استفاده از میله های فلزی پروتز را به دندان های طبیعی متصل می کنند تا پروتز را پشتیبانی کند.
این روش پروتز در مقایسه با پروتز متکی بر ایمپلنت هزینه کمتری دارد.در این روش معمولا اوردنچر به دندان های نیش بیمار متصل می شود.
2.اوردنچر متصل به ایمپلنت
در این روش پروتز ها به ایمپلنت های دندانی متصل می شوند و ثابت هستند.با این روش مشکل جا به جا شدن و لق شدن دندان مصنوعی رفع می شود و در هنگان صحبت کردن و غذا خوردن مشکلی پیش نخواهد آمد.همانطور که گفتیم بخش بسیار کمی از کام دهان بیمار پوشانده می شود و به طبع آن حس چشایی در مقایسه با دندان مصنوعی افزایش می یابد.
در این اوردنچر برای دست یابی به بهترین نتیجه باید از حداقل دو ایمپلنت در فک پایین و چهار ایمپلنت در فک بالا استفاده نمود.
برای ثابت نگه داشتن پروتز متصل به ایمپلنت از دو روش استفاده می شود:
1.پروتز میله ای :در این روش یک میله فلزی روی تمام ایمپلنت ها متصل می شود و پروتز با استاده از اتصالات مخصوص روی ایمپلنت ها نگه داشته می شود.
2.پروتز توپی : در این روش روی هر کدام از ایمپلنت های کاشته شده یک قطعه توپی شکل متصل می شود و به وسیله سوکت های تعبیه شده در زیر پروتز ، این قطعه در محل خود ثابت شده و به ایمپلنت متصل می شود.