ساختن روکش دندان ایمپلنت شده
ویدیو نحوه ساختن روکش دندان ایمپلنت شده را مشاهده می کنید.
قرار دادن روکش دندان ایمپلنت شده آخرین مرحله کاشت ایمپلنت دندان می باشد.
تاج دندانی بخشی است که روی بافت لثه و در معرض دید قرار می گیرد و در اصل جایگزین برای دندان از دست رفته است.
پایه تیتانیومی ایمپلنت به عنوان پایه تاج دندان عمل می کند.
قبل از ساختن روکش دندان ایمپلنت شده
پس از جلسه مشاوره و بررسی شرایط مراجعه کننده به کلینیک دندانپزشکی کاشت ایمپلنت در محل مشخص شده اولین مرحله از پروسه ایمپلنت دندان می باشد.در طول عمل جراحی ، متخصص جراحی دهان به دقت ایمپلنت را وارد استخوان فک و در جای دندان از دست رفته می کند.
فیکسچر های تیتانیومی با بافت طبیعی دهان سازگار هستند و سیستم ایمنی بدن به عنوان عامل خارجی با این پایه ها رفتار نخواهد کرد.بعد از این مرحله جراح قطعه کوچکتری به نام اباتمنت(معمولا از جنس تیتانیوم) را بر روی ایمپلنت متصل می کند.اباتمنت ها وظیفه متصل نگه داشتن تاج مصنوعی ، بریج و یا دندان مصنوعی به فیکسچر (ایمپلنت) را دارند.پس از طی این مراحل و دوره بهبودی ، بیمار برای آخرین مرحله پروسه ایمپلنت یعنی ساختن روکش دندان ایمپلنت شده و اتصال آن توسط اباتمنت آماده می شود.
در مواردی که زیبایی روکش اهمیت دارد مانند دندان های جلو دندانپزشک از روکش های موقت دندانی تا زمان آماده شدن روکش های اصلی استفاده می کند.قرار دادن تاج موقت به لابراتوار دندان پزشکی زمان لازم برای ساختن روکش اصلی با جزئیات دقیق از جمله رنگ روکش با نهایت تطبیق با رنگ دندان های طبیعی و سایز مناسب و کاربردی هنگام جویدن غذا و شخن گفتن را می دهد.
همه این تصمیمات و همچنین دقت تکنسین لابراتوار دندانپزشکی و جنبه های تخصصی و هنری کار برای به ساختن روکش دندان ایمپلنت شده بدون عیب و نقص مهم و حیاتی می باشد.
دلیل اتصال روکش دندان بوسیله اباتمنت به فیکسچر اینست که در صورت آسیب دیدن و یا شکستن روکش به هر دلیل بتوان روکش را بدون آسیب و یا جا به جا کردن ایمپلنت تعویض کرد تا دوباره بتوان از ایمپلنت کاشته شده بهترین استفاده را داشت.
درون تاج یا روکش یک سوراخ برای دست رسی به اباتمنت وجود دارد تا درصورت نیاز به تعویض روکش این کار به راحتی قابل انجام باشد.که این حفره با مواد همرنگ دندان پر می شود.
احتمال کمی وجود دارد که روکش دندان از دندان های طبیعی قابل تشخیص باشد و یا روکش دندان در اطراف حفره دچار شکستگی شود.اگر در کنار این اتصال پیچی ، اگر تاج دندان به اباتمنت توسط چسب مخصوص متصل شود از مشکلات ذکر شده جلوگیری می شود و هیچ تفاوت ظاهری با دندان طیبعی نخواهد داشت.
ساختن روکش دندان ایمپلنت شده و اتصال آن از طریق اباتمنت پیچی در صورت خرابی راحت تر از روکش چسبانده شده به اباتمنت جدا می شود و سخت نیست.
چسبی که برای اینکار استفاده می شود ممکن است باعث بروز التهاب در لثه شود.
در این مقاله سعی کردیم ساختن روکش دندان ایمپلنت شده را توضیح دهیم و نحوه اتصال آن را نیز توضیح دادیم.اگر شما نیاز به ایمپلنت دندان دارید ، تردید نکنید و از طریق پر کردن فرم ویزیت رایگان سوالات خود را از کلینیک دندانپزشکی مدرن بپرسید.