جرم گیری دندان | 2 روش جرم گیری دندان
جرم گیری دندان برای بیمارانی که از مشکلات لثه به طور مداوم رنج می برند ، جراحی ایمپلنت ، روکش کردن از جمله کامپوزیت دندان یا لمینت دندان و یا سایر خدمات پزشکی که به جرم گیری نیاز داشته باشد توسط دندانپزشک توصیه می شود.
جرم گیری دندان چیست؟
این روش معمول ترین متد برای از بین بردن مشکلات لثه و مشکلات پریودنتیک می باشد.جرم گیری به از بین بردن پلاک باکتری و رسوب مواد غذایی از روی دندان و همچنین اتصال مناسب دوباره بین لثه و ریشه دندان کمک می کند.
چه زمانی جرم گیری دندان لازم است؟
پلاک های چسبناک شکل گرفته از تجمع باکتری ها که باعث بیماری لثه می شوند معمولا در پایین ترین قسمت دندان و بالای لثه تجمع می کند.افرادی که لثه آنها نسبت به دندان ها کمی عقب نشینی یا برآمدگی داشته باشد ریسک بیماری های لثه در آنها افزایش می یابد.
در این مورد دندانپزشک جرم گیری دندان را در فواصل زمانی معین برای جلوگیری از بیماری های لثه و دندان توصیه می کند.
جرم گیری دندان یک پروسه بدون نیاز به جراحی است ، اما در موارد حاد پلاک دندانی ممکن است قسمتی از دندان که زیر باقت لثه قرار دارد نیز ، نیاز به جرم گیری داشته باشد.
همچنین اگر شما برای کاشت ایمپلنت ، کامپوزیت دندان ، لمینت دندان و …. به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید ، جرم گیری دندان یکی از فاز های اولیه برای انجام این پروسه های درمان است.
روش های جرم گیری
دو روش مرسوم برای جرم گیری کردن کردن دندان در کلینیک دندانپزشکی در دسترس است.بعضی از دندانپزشکان متخصص در این زمینه ممکن است از تلفیق هر دو روش برای انجام این کار استفاده کنند.
1.لوازم دستی :
دندانپزشک با لوازم دستی مخصوصی اقدام به تراشیدن و برداشتن پلاک دندانی از روی دندان ها می کند.در این روش اگر پلاک تشکیل شده پشت دندان ها باشد دندان پزشک قادر به دیدن آنها به طور مستقیم نیست و نتیجه اینکار بستگی به تشخیص او برای محل پلاک دندان و محل هایی که رسوب روی دندان وجود دارد ،بستگی دارد.
2.با دستگاه های الترا سونیک:
این دستگاه با استفاده از نوک فلزی خود و با استفاده از ویبره (لرزش) اقدام به از بین بردن پلاک های دندان می کند و این لرزش به صورت دورانی می باشد.این کار همراه با اسپری همزمان آب می باشد تا هم جرم های برداشته شده را پاک کند و هم از داغ شدن تیغه و دندان جلوگیری کند.
جرم گیری دندان درد دارد؟
در طی انجام پروسه جرم گیری دندان ، دندانپزشک با استفاده از بی حسی موضعی لثه را انجام می دهد که در موارد خیلی نادر ، جرم گیری فقط باعث بروز احساس ناخوشایند در فرد می شود که هیچگونه دردی را به همراه ندارد.
عوارض جرم گیری دندان
این نکته حائز اهمیت است که دندانپزشک شما با سابقه پزشکی و بهداشت دهان شما قبل از انجام پروسه جرم گیری دندان آشنایی داشته باشد زیرا درصورتی که باکتری به زیر بافت لثه شما نفوذ کرده باشد در صورتی که به درستی این عمل انجام نشود ممکن است این باکتری ها وارد خون شوند. به همین دلیل در افرادی که عفونت برای برای سلامتی آنها خطر ایجاد می کند و باعث بروز مشکلات جدی می شود باید احتیاط بیشتری داشت تا دچار عفونت خونی نشوند.
بیمارانی که دارای مشکلات قلبی و کبد هسند و همچنین افرادی که به واسطه مصرف داروی خاص و یا بیماری دیگر سیستم ایمنی بدنشان دچار ضعف باشد باید احتیاط بیشتری کنند.
آیا جرمگیری دندان ضروری است؟
در صورت وجود رسوب در ابتدای دندان ها و روی خط لثه اگر به این موضوع اهمیت داده نشود باعث بروز مشکلات جدی تری از قبیل بیماری های لثه و پوسیدگی دندان خواهد شد.به همین دلیل توصیه می کنیم حداقل 2 دوبار در سال برای چک کردن وضعیت سلامت دهان و دندان خود به دندانپزشک و یاپزشک متخصص سلامت دهان و دندان مراجعه کنید.
اگر به موضوع اهمیت ندهید ممکن است به مشکلات بیشتری دچار شوید و به خدمات دندانپزشکی دیگری نیاز پیدا کنید.