جراحی سینوس لیفت و انواع آن
اگر شما تصمیم به کاشت ایمپلنت دندان گرفته باشید شاید دندانپزشک به شما بگوید که قبل از آن به جراحی سینوس نیاز دارید.جراحی سینوس لیفت چیست و چه ارتباطی با ایمپلنت دندان دارد؟
سوالات متفاوتی در مورد جراحی سینوس لیفت وجود دارد که در این مطلب قصد داریم برخی از رایج ترین این سوال ها را پاسخ بدهیم.
سینوس لیفت چیست؟
سینوس لیفت جراحی است که در فک بالا و در ناحیه بالای دندان های آسیاب به وسیله پودر استخوان بخشی از حفره های سینوس صورت را که در دو طرف بینی قرار دارد را به منظور افزایش استحکام استوان فک بالا پر می کنند.این کار نوعی پیوند استخوان می باشد.
به منظور ایجاد فضا برای استخوان فک بالا ، غشای سینوس را باید به سمت بالا هدایت کرد که به این کار جراحی سینوس لیفت می گویند.این کار معمولا در کلینیک دندانپزشکی و توسط متخصص جراح دهان و دندان و یا متخصص پریودنتیست انجام می شود.
چه زمانی به جراحی سینوس لیفت نیاز است؟
زمانی که شما نمی توانید به دلیل ارتفاع کم استخوان فک بالا ویا نزدیکی حفره های سینوس به استخوان فک بالا از ایمپلنت دندانی استفاده کنید به جراحی سینوس لیفت نیاز است.
دلایل مختلفی وجود داردکه ممکن است باعث از دست رفتن تراکم استخوان فک شوند و شما به این جراحی نیاز پیدا کنید در ادامه چند مورد را می خوانید:
- تحلیل استخوان به دلیل بیماری های لثه
- از دست دادن دندان های کناری و یا آسیاب در فک بالا
- جذب مجدد استخوان به بدن در اثر از دست دادن دندان
- سینوس ماگزیلا بیش از حد به فک بالا نزدیک است.
در چند سال اخیر استفاده از ایمپلنت برای رفع بی دندانی رایج تر شده است به همین دلیل جراحی سینوس لیفت هم بیشتر انجام می شود.
قبل از جراحی سینوس لیفت
اولین قدم قبل از جراحی انتخاب استخوان مورد استفاده در جراحی می باشد.سه مورد از رایج ترین استخوان های مورد استفاده در جراحی سینوس لیفت به شرح زیر است:
- استخوان خود شما
- استخوان بدن افراد دیگر
- استخوان گاو
اگر استخوان از بدن خود شما انتخاب شود می تواند استخوان دهان و یا سایر قسمت های بدن باشد.
پس انتخاب محل مورد نظر برای برداشت استخوان ، متخصص جراحی با استفاده از عکس X-Ray تهیه شده از دهان شما به بررسی آناتومی و شرایط شما می پردازد.
در برخی افراد به سی تی اسکن مخصوصی به نام CBCT نیاز است تا به طور دقیق طول و عرض استخوان فک و شرایط سینوس بررسی شود.
جراحی سینوس لیفت چگونه انجام می شود؟
کار های زیر به ترتیب برای انجام جراحی سینوس لیفت انجام می شود :
- دندانپزشک بافت لثه را در محل بی دندانی برش می دهد.
- با کنار زدن لثه ، استخوان فک در محل بی ندانی نمایان می شود.
- دندانپزشک یک سوراخ دایره شکل کوچک در داخل استخوان فک ایجاد می کند.
- پودر استخوان به داخل حفره سینوس و زیر غشا سینوس هدایت می شود و حفره ایجاد شده نیز با پودر استخوان پر می شود.
- دندانپزشک بافت لثه را بخیه می زند ، سپس مرحله بهبودی و رشد استخوان در حفره سینوس و افزایش تراکم استخوان آغاز می شود.
بسته به شرایط شما ، پروسه ایمپلنت دندان بین 4 تا 12 ماه پس از سینوس لیفت شروع می شود.این زمان به مقدار استخوان اضافه شده به استخوان های قبلی ، پس از انجام جراحی سینوس لیفت بستگی دارد.
بعد از جراحی
پس از جراحی ممکن است در محل جراحی کمی تورم احساس شود.اما اکثرا بیماران در این ناحیه فقط کمی احساس ناراحتی خواهند داشت.همچنین ممکن است در چند روز اول پس از جراحی کمی خونریزی از داخل بینی و یا دهان داشته باشید که مقدار آن خیلی کم و طبیعی است.
بعد از جراحی حداقل به مدت یک هفته سعی کنید فین نکنید و عطسه نکنید چرا که باعث باز شدن بخیه ها و جا به جایی پودر استخوان داخل حفره می شود.
دندانپزشک شما برای مرطوب نگه داشتن داخل بینی شما ، جلوگیری از عفونت محل جراحی و کم کردن احساس درد نسخه ای را تجویز می کند.
شما 7 تا 10 روز پس از جراحی سینوس لیفت دوباره باید به دندانپزشک خود به منظور بررسی جراحی انجام شده و کشیدن بخیه ها مراجعه کنید.
ریسک جراحی سینوس لیفت
1.پاره شدن غشا سینوس و یا صدمه دیدن آن حین جراحی که باید ترمیم شده و بهبود یابد ، سپس جراحی سینوس لیفت انجام شود.
2.ریسک عفونت حین جراحی و یا بعد از جراحی این مورد در پروسه سینوس لیفت بسیار نادر است.
3.در موارد بسیار کمیاب استخوان فک با استخوان پیوندی ترکیب نمی شود یعنی سلول های خونی در داخل استخوان های تازه وارد شده وجود ندارند ، اگر این اتفاق رخ دهد نیاز است تا سینوس لیفت دوباره انجام شود.