بازسازی استخوان قبل از کاشت ایمپلنت
اینکه شما در مورد ایمپلنت دندان چیزهایی شنیده باشید عادی است.حتی اگر در مورد ایمپلنت دندان اطلاعاتی نداشته باشید.اما بازسازی استخوان واژه ای است که شاید چیز زیادی در مورد آن ندانید.
در دندانپزشکی ، بازسازی یا پیوند استخوان با ایمپلنت دندان اغلب در کنار هم استفاده می شوند.
اگر نیاز به راهنمایی بیشتر درباره ایمپلنت دندان و بازسازی استخوان دارید از مشاوره آنلاین و رایگان ما بهره مند شوید.
بازسازی استخوان
اگر شما جز بیمارانی هستید که برای کاشت ایمپلنت دندان به کلینیک دندانپزشکی مراجعه می کنید ، تعجب نکنید که در جلسه ای که برای معاینه و برنامه ریزی درمان داشتید به شما بگویند که قبل از انجام پروسه ایمپلنت نیاز است تا پیوند استخوان ایمپلنت را انجام دهید.
همچنین هنگام شنیدن پیوند استخوان ایمپلنت اینکه شما احساس ترس کنید عادی است اما هیچ چیزی برای ترسیدن وجود ندارد.
خوشبختانه این پروسه چیز ترسناکی ندارد این یک روال عادی دندانپزشکی است.
بازسازی استخوان چه زمانی لازم است؟
به این پروسه زمانی لازم است که بیمار برای کاشت ایمپلنت دندان ، استخوان فک با تراکم و طول و عرض مناسب را برای نگه داشتن پایه ایمپلنت داخل استخوان فک نداشته باشد.این کاهش تراکم استخوان فک می تواند به دلایل زیر رخ دهد:
- بیماری های لثه
- خالی ماندن محل بی دندانی طولانی مدت به دلیل کشیدن دندان
- صدمه و آسیب دیدگی در ناحیه صورت
- نقص در استخوان
بازسازی استخوان یعنی چه؟
نوعی جراحی است به منظور ترمیم و بازسازی استخوان با استفاده از روش پیوند بافت استخوان.با پیوند بافت استخوان سالم می توانیم استخوان ها و بافت های لثه از دست رفته را دوباره از نو بسازیم.
چه کسی به این درمان نیاز دارد؟
هر فردی که دندان از دست رفته دارد ممکن است قبل از کاشت ایمپلنت به این درمان نیاز پیدا کند.حتی اگر یک روز پس از از دست دادن دندان برای کاشت ایمپلنت به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید بعید نیست که به این جراحی نیاز پیدا کنید.
بیشتر افراد به دلایل متفاوتی با فاصله پس از از دست دادن دندان به دندانپزشکی مراجعه می کنند در هرصورت ، هر روز تاخیری که در کاشت ایمپلنت صورت گیرد ، کاهش تراکم بافت استخوان و لثه بیشتر می شود.
استخوانی که در اثر بی دندانی تراکمش کاهش می یابد ، آلوئولار نام دارد ، این استخوان تنها یک وظیفه دارد ، مگه داشتن دندان شما.
اگر دندانی وجود نداشته باشد ، استخوان آلوئورال به دلیل آتروفی شروع به تحلیل می کند.بعلاوه استخوان فک با هربار جویدن غذا ، تقویت می شود.بنا بر این از دست دادن دندان ، علاوه بر تحلیل استخوان آلوئورال ، باعث تحلیل استخوان فک می شود.
به یاد داشته باشید که ایمپلنت ها برای داشتن بهترین کارایی باید به استخوان جوش بخورند ، اگر استخوان کافی برای کاشت ایمپلنت وجود نداشته باشد ، کاشت ایمپلنت ها غیر ممکن است.
بازسازی استخوان چگونه کمک می کند؟
روش های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد که بسته به شرایط شما ، محل کاشت ایمپلنت و روش انجام ایمپلنت باید یکی از این روش ها یبازسازی را انتخاب نمود.
رایج ترین روش ، پیوند سوکت (حفره) نام دارد.هدف اصلی این روش ، جلوگیری از آتروفی استخوان آلوئورال قبل از وقوع آن است.معمولا استخوان اهدا شده توسط فردی دیگر را درون حفره قرار می دهیم که اینکار از ریزش حفره جلوگیری میکند.
بعد از اتمام اینکار به 4 تا 6 ماه زمان نیاز است تا این استخوان رشد کند و به بقیه استخوان ها جوش بخورد.سپس می توان پروسه کاشت ایمپلنت را آغاز نمود.
روش دوم برای اینکار ، پیوند خط الرأسی می باشد ، در این روش باز هم از استخوان اهدائی توسط افراد دیگر استفاده می شود.این روش زمانی استفاده می شود که بخواهیم عرض استخوان را برای کاشت ایمپلنت افزایش دهیم.
پیوند بلوک استخوان روش سوم می باشد.این روش هنگامی استفاده می شود که تحلیل استخوان بسیار زیاد باشد.برای اینکار یک تکه یا بلوک از استخوان فک را از قسمت پشتی استخوان جدا می کنیم.
این بلوک جدا شده را در محل مورد نظر با استفاده از پیچ های کوچک تیتانیومی ثابت می کنیم.این روش و روش قبلی نیز به 4 تا 6 ماه زمان برای بهبودی و رشد استخوان زمان لازم دارند.
آخرین روش ، سینوس لیفت می باشد.در این روش عموما از استخوان گاو استفاده می شود.این روش بیشتر زمانی استفاده می شود که بخواهیم کاشت ایمپلنت را در استخوان فک بالا انجام دهیم.
چرا برای این کار از استخوان گاو استفاده می کنیم؟
اینکار دو مزیت مهم را به ارمغان می آورد.سرعت تحلیل آن از استخوان انسان کمتر است و در مقیاس میکروسکوپی به استخوان انسان بسیار شبیه است.به این دلیل از این استخوان در سینوس لیفت استفاده می کنیم که از بزرگ شدن مجدد حفره سینوس جلوگیری می کند.با توجه به آناتومی حفره سینوس ماکسیلار بهبودی بین 8 تا 12 ماه زمان لازم دارد.
آیا بازسازی استخوان درد دارد؟
به هیچ وجه!ما تقریبا هر روز این کار را در کلینیک دندانپزشکی انجام می دهیم.
در این روش ما از داروهای بی حسی برای انجام کار استفاده می کنیم.شما تا پایان دوره بهبودی هیچگونه احساس دردی نخواهید داشت و پس از بهبودی برای کاشت ایمپلنت آماده خواهید بود.
بازسازی استخوان قبل از برخورداری از این جایگزین های زیبا و کاربردی ، تقریبا برای همه بیمارانی که برای کاشت ایمپلنت به کلینیک دندانپزشکی مراجعه می کنند انجام می شود.
بعد از بازسازی استخوان چه اتفاقی می افتد؟
بعد از جراحی برای جلوگیری از عفونت ، به شما داروهای آنتی بیوتیک داده می شود.همچنین داروهایی برای جلوگیری از احساس درد داده می شود.در این مدت نیز دوره بهبودی شما آغاز شده است و برای هر فرد متفاوت است اما معمولا از حداقل 3 ماه تا یک سال به زمان نیاز دارد.
آیا همه به بازسازی استخوان نیاز دارند؟
خیر اصلا ! برای فهمیدن این موضوع به یک جلسه برای معاینه و تحلیل عکس های تهیه شده از دهان شما برای پی بردن به این مهم نیاز است تا برنامه ریزی لازم برای کاشت ایمپلنت شما انجام شود.