انواع کاشت ایمپلنت دندان
انواع کاشت ایمپلنت دندان و معرفی روش های آن موضوعی است که در این مطلب قصد داریم به آن بپردازیم. ایمپلنت دندان معمولا از پیچ (فیکسچر) تیتانیوم و یک روکش یا تاج که بر روی آن قرار میگیرد تشکیلشده است. پیچ تیتانیوم که در داخل فک توسط دریل قرار داده میشود، در این مرحله برای جلوگیری از آسیب دیدن فک و همچنین ساختار چهره دندانپزشک باید با مهارت عالی و بالا سوراخ موردنظر را در فک ایجاد کند و همچنین در ایجاد سایز آن نهایت دقت را داشته باشد.
ایمپلنت چیست؟
ایمپلنت های دندان از تیتانیوم خالص ساخته می شوند.این قطعات فلزی به اندازه ای کوچک هستند که می توانند داخل استخوان فک قرار گیرند و نقش ریشه دندان را ایفا کنند.ایمپلنت ها برای رفع هر نوع مشکل بی دندانی قابل استفاده هستند.حال که در مورد ایمپلنت ها مقداری اطلاعات کسب کردیم بهتر است در مورد انواع کاشت ایمپلنت دندان صحبت کنیم.
انواع کاشت ایمپلنت دندان
سه نوع اصلی برای کاشت ایمپلنت دندان وجود دارد:
- ایمپلنت فرو رونده یا Endosteal
- ایمپلنت ساب پریو استیل یا Subperiosteal
- ایمپلنت زیگوماتیک (zygomatic)
ایمپلنت فرو رونده یا Endosteal
ایمپلنت فرو رونده ، نوع اول از انواع کاشت ایمپلنت دندان می باشد.این روش رایج ترین پروسه کاشت ایمپلنت دندان است که خود به چند نوع تقسیم می شود که در ادامه همین مطلب درباره آنها توضیح می دهیم.این روش برای همه بیماران قابل اجرا می باشد اما افراد باید دارای شرایط سلامت دهان و استخوان فک مناسب در محل کاشت ایمپلنت باشند.
ایمپلنت های پیچ شکل در محل بی دندانی و در جای دندان از دست رفته قرار می گیرند.هنکامی که پروسه کاشت فیکسچر ایمپلنت به پایان رسید مقداری زمان لازم است تا بهبودی کامل حاصل شود چرا که زمان لازم است تا اسحکام لازم لیجاد شود و اطراف فیکسچر استخوان جدید رشد کند.
اگر از این روش کاشت ایمپلنت خوشتان نیامد بهتر است روش بعدی را مطالعه کنید.
ایمپلنت ساب پریواستیل
این روش نوع دوم از انواع کاشت ایمپلنت دندان است.این طریقه کاشت ایمپلنت به نوعی جایگزین اصلی برای روش اول محسوب می شود.

این نوع ایمپلنت ها به جای اینکه داخل استخوان فک پیچ شوند از استخوان فم به عنوان تکیه گاه استفاده می کنند ولی همانند نوع قبل در زیر بافت لثه قرار می گیرند.
فریم فلزی که پروتز های مصنوعی به آن متصل می شوند در زیر بافت لثه قرارمیگیرد و قابل رویت نیست.در کلینیک دندانپزشکی بیشتر از نوع اول استفاده می شود.بافت لثه اطراف این فریم شروع به رشد می کند و مانع از جا به جا شدن فریم ها از محل خود می شود.
این روش برای افرادی مناسب است که نمی خواهند عمل جراحی و سوراخ شدن استخوان فک و یا عمل پیوند استخوان ایمپلنت را بپذیرند.
ایمپلنت زیگوماتیک (zygomatic)
به آخرین نوع از انواع کاشت ایمپلنت رسیدیم. ایمپلنت زیگوماتیک کم استفاده ترین روش ایمپلنت دندان است.این روش برای افرادی مناسب است که به هر دلیلی نتوان عمل بیوند استخوان را برای انجام روش ایمپلنت فرو رونده انجام داد.
پایه این ایمپلنت ها به جای استخوان فک به استخوان گونه متصل می شود.
تکنیک های کاشت ایمپلنت
اکنون که با انواع کاشت ایمپلنت آشنا شدیم بهتر است در ادامه با تکنیک های جا گذاری ایمپلنت آشنا شویم.
- ایمپلنت فوری یا یک روزه
- مینی ایمپلنت دندان
- All-on-4 که برای ایمپلنت کامل یک فک استفاده می شود.
اولین تکنیک جاگذاری ایمپلنت ایمپلنت فوری یا یک روزه می باشد.در این تکنیک ایمپلنت ، در یک جلسه فیکسچر ، اباتمنت و تاج مصنوعی موقت تا زمان آماده شدن تاج مصنوعی اصلی در محل بی دندانی قرار می گیرند.این روش نسبت به روش سنتی ایمپلنت به مدت زمان کمتری نیاز دارد.
دومین تکنیک ، مینی ایمپلنت می باشد.این ایمپلنت ها نسبت به ایمپلنت های معمولی ضخامت کمتری دارند و بسیار نازک تر هتند.اما با این حال از کارایی مناسبی در مقایسه با ایمپلنت های سنتی برخوردار هستند.
سومین تکنیک ، روش All-On-4 می باشد که یک جایگزین عالی برای دندان مصنوعی است چرا که برای ایمپلنت کل یک فک می توان از این روش اسفاده کرد که مشکلات رایج دندان مصنوعی مانند حرکت کردن پروتز از جای خود هنگام غذا خوردن و صحبت کردن را از بین برده و همچنین دیگر تکه های غذا به زیر پروتز نفوذ نمی کنند و باعث بروز عفونت نمی شوند.
امیدواریم توانسته باشیم شما را با انواع کاشت ایمپلنت و تکنیک های این روش آشنا کرده باشیم.حال که با انواع کاشت ایمپلنت دندان آشنا شدید انتخاب بین این روش ها نباید زیاد سخت باشد و برای انتخاب نهایی ، مشاوره با دندانپزشک متخصص لازم است که در مشاوره آنلاین و رایگان این مهم را برای شما فراهم کرده ایم.